Kortebeek stopt met bobsleeën

Peterselieman
Vincent Kortbeek stopt per direct met bobsleeën. Hij was in 2006 remmer van Arend Glas in Turijn en deed de afgelopen jaren mee aan wedstrijden in de Europa Cup. De Brabander heeft momenteel nekproblemen en ziet het niet zitten om nog tot Sochi (2014) door te gaan.


"Ik had al besloten dat dit seizoen een evaluatiemoment zou zijn. Ik wilde nuchter en objectief kijken hoe ik ervoor stond richting 2014. Een paar dingen liepen niet zo lekker, waardoor ik ben gaan twijfelen. Toen volgden ook nog zware bobongelukken in Königssee en Altenberg, waar ik bij was. Dat ging in mijn hoofd spelen. Niet dat ik angst heb, maar mijn nekproblemen zijn door het bobben zeker niet minder geworden," zei de 27-jarige Kortebeek over zijn besluit om te stoppen.

"Er zijn ook nog andere dingen naast sport die ik nu en straks graag doe. Daarnaast heb ik, door allerlei oorzaken, niet de prestaties gehaald die ik wilde halen. Kwalificeren voor het volgende wereldbekerseizoen is al onmogelijk geworden. Dan neem je deze beslissing."