Henderson gaat strijd met Cavendish aan

Frank (franklop)
Het nieuwe Team Sky heeft naast ronderenner Bradley Wiggins en klassiekerrenners als Juan Antonio Flecha ook sprinter Greg Henderson bij de formatie zitten. De Nieuw-Zeelander hoopt met de overstap uit de schaduw van voormalig ploeggenoot Mark Cavendish te komen.

"Verhuizen naar een andere ploeg was het makkelijkste dat ik ooit heb gedaan," vertelde Henderson tegen Cyclingnews. "Ik voel me bij Sky nu al thuis. Ik zie mezelf als sprinter nummer één bij deze ploeg. Ik reed bij Columbia in de schaduw van de twee snelste sprinters ter wereld en vond het tijd om te gaan. Ik heb hen zoveel overwinningen bezorgd, nu wil ik tegen ze sprinten."

Bij Columbia had Henderson, die in de Vuelta één rit won, naast Cavendish ook André Greipel voor zich. Nu hoopt hij in onder andere de Tour de France zijn slag te slaan, ondanks de aanwezigheid van Wiggins in die formatie. "Het draait niet allemaal om mij. We gaan niet naar de Tour voor Greg Henderson. Maar er zijn twee of drie renners aan wie ik genoeg steun heb. Ik weet ook wel dat de ploeg om Wiggins heen gebouwd zal worden."