[NHL] Oilers zakken weg

Denny (nyny83)
De Edmonton Oilers zijn na een redelijke start in de NHL afgezakt naar de laatste plaats in de Western Conference. Er werd met 3-1 verloren van de Minnesota Wild, wat de vijfde nederlaag op rij betekende.

Man van de wedstrijd werd Niklas Backstrom, die 30 van de 31 schoten op doel wist te stoppen. Backstrom heeft in zijn hele carriere overigens slechts éénmaal verloren van de Oilers tegenover veertien overwinningen. Volgens Oilers-center Horcoff was hij vandaag echter niet eens zo heel goed: "Vandaag leek het eigenlijk wel of hij niet lekker in zijn vel zat. Hij gaf wat rebounds weg, maar wij wisten daar als team niet van te profiteren."

De goals van de Wild kwamen op naam van Andrew Brunette, Owen Nolan en Guillaume Latendresse. De laatste is sinds zijn komst van de Montreal Canadiens beter in vorm dan bij zijn vorige werkgeven; hij scoorde viermaal in twaalf wedstrijden.

Minnesota kwam op voorsprong via Brunette. Marek Zidlicky schoot in de powerplay op doel, en Brunette kon de rebound met een backhander binnenwerken. Twee minuten later was de score weer gelijk door een vrijwel identieke goal. Verdediger Tom Gilbert schoot van grote afstand en Robert Nilsson werkte de rebound binnen. In de tweede periode maakte Nolan de winnende goal nadat Oilers-verdediger Steve Staios weggleed en de weg naar het net open liet. De laatste goal van Latendresse was met nog slechts zes seconden te gaan in een leeg net.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Minnesota WildEdmonton Oilers3-1
Boston BruinsAtlanta Thrashers6-4
New York IslandersToronto Maple Leafs3-1
New York RangersFlorida Panthers4-1
Pittsburgh PenguinsOttawa Senators8-2
Washington CapitalsBuffalo Sabres5-2
Carolina HurricanesMontreal Canadiens1-5
Tampa Bay LightningPhiladelphia Flyers2-5
Detroit Red WingsChicago Blackhawks0-3
Dallas StarsColumbus Blue Jackets3-1
Phoenix CoyotesAnaheim Ducks4-0
Calgary FlamesSt. Louis Blues1-2 (SO)