Ecclestone: "Schumi kan de titel pakken"

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt dat de terugkeer van Michael Schumacher goed is voor de sport. De Brit verwacht een spannende strijd om de titel waarin Schumi zeker een rol zal gaan spelen.

Het wereldkampioenschap 2010 belooft een spannende strijd te worden, omdat Felipe Massa terugkeert in de Ferrari-bolide na zijn ongeval in Hongarije en Fernando Alonso bij het Italiaanse team getekend heeft. McLaren zal rijden met de twee laatste wereldkampioenen in de Formule 1: Lewis Hamilton en de van Brawn GP overgekomen huidige wereldkampioen Jenson Button. Mercedes GP heeft nu met Schumacher een zevenvoudig wereldkampioen in de gelederen. Daarnaast zal ook Sebastian Vettel bij Red Bull weer sterk zijn.

"Ik heb altijd al gezegd dat Formule 1 een sterk merk is," zei Ecclestone. "Alle tekenen wijzen op een geweldig seizoen. Fans zullen er van houden. Het is voor de sport fantastisch dat Schumacher een comeback-kid geworden is. Tegelijkertijd denk ik ook dat het voor hemzelf goed is."

"Wanneer coureurs al zo lang actief zijn dan kunnen ze hun focus en motivatie verliezen. Dat was waarschijnlijk een van de redenen waarom hij er na 2006 mee gestopt is. Nu heeft hij weer de kracht en motivatie om in 2010 ons fantastische races te kunnen bieden," zei de Formule 1-baas die erg veel vertrouwen in Schumacher heeft. "Vergeet het winnen van races. Ik heb hem op het lijstje staan om het kampioenschap op zijn naam te schrijven."