Van Kessel ploegleider vrouwen Cervélo

Olga Kroeders
Egon van Kessel wordt ploegleider van de damesploeg van Cervélo. Bij de wielerploeg krijgt de voormalig bondscoach onder andere Mirjam Melchers, Regina Bruins, Kirsten Wild en Iris Slappendel onder zijn hoede.

Tussen 2001 en 2008 leidde Van Kessel, die onlangs nog in beeld was als kanidaat voor het bondscoachschap in Iran, de Nederlandse heren- en damesploeg bij diverse WK's en Olympische Spelen.

"Toen ik werd benaderd was ik meteen enthousiast. Ik kende de nieuwe algemeen manager, Joop Alberda, van de Olympische Spelen in Athene en ik was zeer onder de indruk van zijn manier van werken. Ook vond ik het indrukwekkend hoe het Cervélo TestTeam na pas één jaar op de weg is uitgegroeid tot een team van naam met daarnaast een goede uitstraling en een atmosfeer van vooruitstrevendheid. Als coach heb ik genoten van het werken met het nationale team en ik ben zeer gemotiveerd om opnieuw op hoog niveau aan het werk te gaan", aldus Van Kessel. "Mijn doel voor het aankomende seizoen is om met het team tenminste hetzelfde niveau als vorig jaar te halen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de jonge rensters."