[Upd] Huistra volgt Jans op bij FC Groningen

Olga Kroeders
Pieter Huistra volgt Ron Jans volgend seizoen op bij FC Groningen. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de Trots van het Noorden.

Huistra heeft sinds vorig seizoen Jong Ajax onder zijn hoede. Ajax zou al ingestemd hebben met een vertrek naar Groningen. Dat melden verschillende bronnen rondom de club tegenover De Telegraaf.

Huistra liep vorig seizoen stage bij Marco van Basten. Samen deden zij de cursus Coach Betaald Voetbal. De oefenmeester is geen onbekende van FC Groningen. Huistra maakte in 1984 zijn debuut in het betaalde voetbal voor de Groningers. Daar speelde hij tot 1987. Ook was hij al eens jeugdtrainer bij FC Groningen.

De trainer was als speler actief voor FC Groningen, Veendam, FC Twente en Glasgow Rangers. Acht keer kwam hij uit voor Oranje.

Jans gaf eerder dit seizoen al aan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen. Na acht jaar mocht Groningen op zoek naar een nieuwe trainer.

Update @ 11:00 uur

Pieter Huistra wordt inderdaad de nieuwe trainer van FC Groningen. Vanmiddag volgt een persconferentie van de Groningers waar het nieuws officieel naar buiten wordt gebracht.