Silly Season 2010 Update

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Elke maand zullen we op FOK!sport de Silly Season-geruchten voor 2010 op een rijtje zetten. Uiteraard hebben we buiten dit overzicht altijd de laatste nieuwtjes.

Inmiddels is bekend dat wereldkampioen Jenson Button van Brawn GP (dat volgend jaar dus Mercedes Grand Prix heet) naar McLaren Mercedes gaat. Zijn plek bij Mercedes lijkt naar Michael Schumacher te gaan. De Duitser zou alleen nog medisch gekeurd moeten worden alvorens er getekend gaat worden. Op het vinkentouw bij het Duitse team zou Nick Heidfeld zitten. Ook wordt Heidfeld bij Sauber genoemd.

Renault heeft besloten in de Formule 1 te blijven. Robert Kubica heeft een contract maar twijfelt erover en verder wordt bij het Franse team de Chinese Nederlander Ho-Pin Tung genoemd als coureur.

Bij Force India blijft alles zoals ze dit jaar afsloten. Zowel Adrian Sutil als Vitantonio Liuzzi hebben voor volgend jaar een contract op zak. Ook bij Toro Rosso lijkt alles hetzelfde te blijven. Alleen Jaime Alguersuari heeft nog geen getekend contract. Dat hangt af van de onderhandelingen met Spaanse sponsors.

De terugkeer van Sauber levert een hoop geruchten op. Zeker is dat Kamui Kobayashi coureur wordt bij het Zwitserse team. Verder zou er een ervaren coureur komen te rijden. Op die plek hopen Giancarlo Fisichella en de eerder genoemde Heidfeld. De Belg Bertrand Baguette zelf zegt dat hij al bijna rond is met de Zwitsers. Maar of dat een racezitje of een testplek is dat is nog niet geheel duidelijk.

Bij Lotus F1 is alles al geregeld. Daar hebben ze zowel Jarno Trulli als Heikki Kovalainen bevestigd. Campos Meta F1 heeft naast Bruno Senna nog niemand vastgelegd. Namen die genoemd worden daar zijn Pedro de la Rosa en Andy Soucek maar die zegt er zelf niet heen te gaan.

Bij Team USF1 is het erg stil. Wel is het inschrijfgeld voldaan maar daar blijft het tot op heden bij. Manor GP is inmiddels omgedoopt tot Virgin Racing. Naast Timo Glock zal daar Lucas di Grassi komen te rijden.

StartnummerNaamTeamNationaliteit
1Jenson ButtonVodafone McLaren MercedesGBR
2Lewis HamiltonVodafone McLaren MercedesGBR
3Nico RosbergMercedes Grand PrixGER
4-Mercedes Grand Prix-
5Sebastian VettelRed Bull RacingGER
6Mark WebberRed Bull RacingAUS
7Felipe MassaScuderia FerrariBRA
8Fernando AlonsoScuderia FerrariESP
9Rubens BarrichelloAT&T Williams F1 TeamBRA
10Nico HulkenbergAT&T Williams F1 TeamGER
11Robert KubicaRenault F1POL
12-Renault F1-
14Adrian SutilForce India F1GER
15Vitantonio LiuzziForce India F1ITA
16Sebastien BuemiScuderia Toro RossoSWI
17-Scuderia Toro Rosso-
18Jarno TrulliLotus F1 TeamITA
19Heikki KovalainenLotus F1 TeamFIN
20-Campos Meta F1-
21Bruno SennaCampos Meta F1BRA
22-Team US F1-
23-Team US F1-
24Timo GlockVirgin RacingGER
25Lucas Di GrassiVirgin RacingBRA
26Kamui KobayashiSauberJAP
27-Sauber-



Meer discussies over de startlijst in de Formule 1 vind je op het forum