Darts: Uitslagen dag 2 World Darts Championship

JJdJ1984
Vandaag kwamen er tijdens de tweede dag van de World Darts Championship een drietal Nederlanders in actie. In de middagsessie mochten Co Stompé en Roland Scholten in actie komen. In de avondsessie was het Jelle Klaasen die de Nederlandse eer mocht hoog houden.

Net als afgelopen jaar is Roland Scholten alweer klaar in Londen. De Hagenaar speelde een fantastische eerste set maar zakte daarna veelste ver terug. Steve Hin de tegenstander van scholten kon hier gemakkelijk van profiteren en wist uiteindelijk een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen. De Nederlander zal door dit verlies zeer waarschijnlijk uit de top 32 van de PDC-ranglijst gaan vallen.

Er was gelukkig ook goed nieuws vanuit het Alexandra Palace te melden voor de oranje-fans. Co Stompé wist zich te plaatsen voor de volgende ronde door Steve Maish te verlaan. De eerste set ging in vijf legs naar de Amsterdammer. De tweede set ging dankzij niet gegooide triples naar Maish. In de derde set begon de Engelsman zich te irriteren aan zichzelf en hiervan wist Stompé te profiteren. De vierde set ging in 3-0 naar de Nederlander. Stompé zal het in de volgende ronde mogen opnemen tegen Mervyn King die Matt Clark met 3-0 versloeg.

Jelle Klaasen begon goed in zijn duel tegen Barrie Bates. De voormalig wereldkampioen bij de BDO won de eerste set met 3-1. De tweede set ging na van beide kanten ontzettend veel gemiste dubbels naar Bates in vijf legs. Ook de derde set ging naar Bates die een aantal maal vrije behoorlijke finishes wist neer te zetten. Ondanks een 2-0 achterstand in de vierde set wist Klaasen dit terug te brengen tot 2-2 waarna Bates de wedstrijd besliste door de vijfde leg via bulls-eye uit te gooien.

Uitslagen: dag 2

voorronde:
Jarkko Komula* - Roman Konchikov 4-3
Aodhagan O'Neill - Les Francis 4-2

Roland Scholten - Steve Hine* 2-3
Co Stome* - Steve Maish 3-1
Kirk Shepherd* - Scott Burnett 3-0
Wes Newton* - Jarkko Komula 3-0
Mervyn King* - Matt Clark 3-0
Jelle Klaasen - Barrie Bates* 1-3
Adrian Lewis - Aodhagen O'Neill 3-0
Peter Manley - Andy Jenkins 3-2

* naar volgende ronde
** duels worden vanavond nog gespeeld