Advocaat: "Hou me niet bezig met tegenstander"

Olga Kroeders
Dick Advocaat kan morgen, in de competitiewedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag, niet beschikken over het geschorste trio Mounir El Hamdaoui, Moussa Dembélé en Pontus Wernbloom. Brett Holman is geblesseerd en komt pas na de winterstop weer in actie.

De Braziliaan Jonathas keert terug in de selectie na zijn schorsing te hebben uitgezeten.

De tegenstander van de landskampioen morgen wacht al elf wedstrijden op een overwinning. Advocaat zegt dat hij dat niet als voordeel ziet. "Wij moeten er als AZ voor zorgen dat de ommekeer van ADO pas in januari komt. Ik ben niet zoveel bezig met de tegenstander en kijk vooral naar ons eigen team".

Advocaat zegt dat hij er rekening mee houdt dat in de komende winterstop spelers vertrekken. "De groep is vrij groot. Er zal beslist wel iets gebeuren. Je hebt altijd te maken met teleurgestelde spelers. Als er drie of vier vertrekken, moet je alleen iemand terughalen als dat een echte versterking is. Of ik net als Ronald Koeman doel op de verdediging? Nee, ik vind ons centrale duo heel aardig. Samen met onze keeper speelden ze tegen PSV fantastisch."