Stefan GP wil F1-bolide in 2010 testen

Peterselieman
Stefan GP wil ondanks dat het team geen plaats op de Formule 1-grid heeft voor 2010 doorgaan met het opzetten van de renstal. Het team van de Serviche zakenman Zoran Stefanovic wil in het komende jaar gaan testen met een bolide.

Het ontwerp voor de auto is al gemaakt. Stefan GP wil namelijk het ontwerp van Toyota van de TF110 over gaan nemen. Hierover zal Stefanovic volgens Autosport dit weekend een onderhoud hebben met John Howett die baas van de Motorsportafdeling van het Japanse bedrijf is.

Nu plan A voor Stefan GP niet doorgaat, treedt plan B in werking. "Plan A is het betreden van de Formule 1 in 2010, plan B is het betreden van de sport in 2011. Maar volgend jaar gaan zowel de auto als enkele coureurs testen. We hebben de coureurs al, maar die gaan we niet bekendmaken. Als we volgend jaar niet naar de Formule 1 gaan dan gaan we gedurende het jaar veel testen."

"We zijn niet gebonden aan het Concorde Agreement, dus we kunnen op verschillende banen en met verschillende rijders testen, dankzij het feit dat we niet aan het kampioenschap deelnemen," zei Stefanovic die meldde dat het budget voor zijn team aanwezig is en dat het werk aan de auto's in Duitsland en Servië geleid zal gaan worden door voormalig McLaren-ontwerper Mike Coughlan. Tenslotte meldde hij dat het team de zaak over de inschrijvingsprocedure voor 2010 bij de Europese Commissie ingetrokken heeft.