Advocaat baalt van sollicitatie Adriaanse

Sjors (Sj0rSz)
Dick Advocaat baalt van de open sollicitatie van Co Adriaanse. De laatstgenoemde trainer, die op dit moment zonder club zit, liet onlangs in het programma Studio Voetbal weten AZ een goede optie te vinden.

"Ik vond al die berichtgeving over Adriaanse heel vervelend. Daar had Adriaanse slimmer in moeten zijn," liet Advocaat, die tot het einde van het seizoen de leiding over het eerste van AZ heeft, in het wekelijkse perspraatje weten. "De groep heeft toch heel wat over zich heen gekregen met Scheringa, Ronald, een nieuwe coach en dan komt er mogelijk ineens weer een nieuwe coach...We moeten nu de rust bewaren en presteren. Dat is nu veel belangrijker dan al die bijzaken, dat gaat pas later spelen. Dat hoeft nu niet in de media te komen."

AZ speelt dit weekend zijn eerste thuiswedstrijd onder Advocaat. De tegenstander is ADO Den Haag, dat haar laatste overwinning ook tegen de Alkmaarders boekte. "Het is geen voordeel. Zij weten ook dat ze moeten. Daar rommelt het ook. Hoe gaan de spelers daar mee om? Als AZ moeten we zorgen dat het keerpunt voor hun een week later komt."

Toch wil Advocaat zich niet te veel op de confrontatie met de ploeg uit Den Haag focussen. "Ik ben sowieso een trainer die niet zoveel naar tegenstanders kijkt. Ik geef wel wat punten aan, maar ik ga er niet heel grote analyses op los laten. Ik ga meer uit van de kwaliteiten van onszelf. Morgen hebben we maar een halfuurtje bespreking. Je moet niet alles kapot maken met video's. Laat ze er fris tegenover staan."

Advocaat ging overigens niet in op de basis, maar er kan aangenomen worden dat Ari en Graziano Pellè in de voorhoede zullen spelen. Zij worden zeer waarschijnlijk ondersteund door Jeremain Lens.


Ook op het forum kan je over AZ discussiëren!