Boschker: "Steenkoude handen en voeten"

Olga Kroeders
In de vrieskou van Boekarest wist FC Twente gisteren plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League te bewerkstelligen tegen Steaua Boekarest.

Ook doelman Sander Boschker had het nauwelijks naar zijn zin bij - 10 graden en was blij dat het na negentig minuten afgelopen was. De routinier klaagde na afloop over "steenkoude handen en voeten. Maar dan is het extra mooi dat je toch door bent", tekende De Telegraaf op uit de mond van Boschker. "We hebben onszelf tekort gedaan door met 1-0 achter te komen."

Boschker vond niet dat hij bij de 1-0 van de Roemenen in de fout ging. "Ik kon net niet bij de bal, dus ik zie het niet als mijn fout." Dankzij de goal van Ronnie Stam kwam het allemaal nog goed voor Twente. "Het was een moeilijk veld, daardoor stuiterde de bal alle kanten op."

In Europa kan Twente ver komen volgens Boschker. "Met 26 spelers is onze selectie groot genoeg, met onze kwaliteiten. We strijden nog op diverse fronten en we willen in de beker, Europa League en de competitie zo ver mogelijk komen."