McClaren: "We winnen Europa League niet"

Olga Kroeders
FC Twente bereikte gisteren de volgende ronde van de Europa League. Trainer Steve McClaren was tevreden met dat resultaat, maar niet met het spel van de Tukkers tegen Steaua Boekarest.

"Het was een lastige avond, met weinig publiek, in de kou en dergelijke. We begonnen al snel fouten te maken, vooral bij de goal van hen", vertelde McClaren tegen RTL.

"Na de gelijkmaker ging het wat beter, maar al met al was het een gekke avond en een gekke wedstrijd. Het is wel heel belangrijk voor de club dat we overwinteren, want nu hebben we iets om naar vooruit te kijken. Nu is het hopen op een mooie wedstrijd."

De Engelsman vond dat Twente niet het niveau haalde, dat het normaal haalt. "Maar we zitten in een voortreffelijke positie nu, zowel in de competitie als in Europa. We hebben gelukkig tot februari geen Europa League aan ons hoofd."

Twente kan zich richten op de competitie. "En de competitie is het belangrijkste. Ik denk namelijk niet dat we de Europa League winnen. We willen wel zo ver mogelijk komen en ervaring opdoen. Avonden als deze helpen daarbij, daar groeien we echt van", besloot de keuzeheer.