Horner: "Renault beste optie voor ons"

Peterselieman
Red Bull Racing zal ook in 2010 gebruik gaan maken van Renault-krachtbronnen. Volgens teambaas Christian Horner zorgt dit nieuws voor continuïteit binnen de renstal.

"Renault is voor ons de beste optie," zei Horner die blij is dat Renault in de Formule 1 actief blijft. "We zijn een privéteam en daarom hebben we de mogelijkheid om van motor te wisselen, als we dat willen. We hebben dus ook om ons heen gekeken, maar Renault bleek toch de beste keuze."

Het late nieuws van Renault heeft volgens Horner niet gezorgd voor vertraging in de bouw van de Red Bull Racing RB6. "Intern was al langer duidelijk dat we door zouden gaan met Renault. We moesten gewoon op de officiële bevestiging wachten."

Het Oostenrijkse team twijfelde vanwege betrouwbaarheidsproblemen lang of het wel door moest gaan met de Franse motorleverancier. Zowel Mercedes als Cosworth waren in beeld om krachtbronnen te gaan leveren, maar uiteindelijk blijft de renstal Renault trouw. "Ik weet zeker dat we volgend jaar grip hebben op de betrouwbaarheidsproblemen," aldus Horner.