Wennemars: "Ik had misschien even rust nodig"

Peterselieman
Erben Wennemars lijkt weer in vorm te zijn. De schaatser uit de TVM-formatie kwakkelde in het voorseizoen, maar lijkt nu de belangrijke wedstrijden er aan zitten te komen er weer bij te zitten. Belangrijkste reden hiervoor: rust.

Wennemars zette enkele weken geleden bij een skate-off voor de 1.500 meter een ontluisterende tijd neer. "Dieper dan die 1.49 kon ik ook niet zinken. Na de skate-off dacht ik even: dit is het dan," zei de Dalfsenaar tegen het ANP.

De TVM-rijder vloog met zijn ploeg toch naar Canada om daar verder te trainen. "In Calgary heb ik dat opgefokte van 'moeten, moeten, moeten' weggelaten,. Ik ben lekker gaan trainen en heb me bewust beziggehouden met mijn techniek in plaats van het resultaat. En ik heb gewoon leuke dingen gedaan in Calgary, ben bijvoorbeeld naar een grote sportwedstrijd geweest. Misschien had ik dat rust- en relativeringsmoment wel nodig."

Wennemars werd voor de 1.500 meter in Salt Lake City ingevlogen en zette daar met 1:42,73 de derde tijd van de dag neer, maar werd na afloop van de race gediskwalificeerd. "Ik wist gewoon dat ik goed zou rijden in Salt Lake," zei een inmiddels weer zelfverzekerde Wennemars.

Hij houdt wat betreft plaatsing voor de Spelen in Vancouver nog wel een slag om de arm. "De kans is heel reëel dat het niet lukt. Er zijn er tien die zich op de 1500 meter kunnen plaatsen, maar er gaan er slechts vier. Noem mij maar eens iemand die zich zeker kwalificeert op deze afstand. Zo'n schaatser is er nu gewoon niet; de concurrentie is enorm groot. Niemand heeft enige zekerheid."

Toch denkt de TVM-rijder dat hij met zijn ervaring een voordeel heeft. "Ik hoop dat ik daar mijn voordeel uit kan halen. Dit is de belangrijkste wedstrijd. Als ik er moet staan, sta ik er vaak ook. Als ik het haal, breek ik Thialf af."