Tung nog niet definitief bij Renault

Marjo (Muck)
Nu Genii Capital het grootste aandeel van de belangen van Renault in handen heeft, zou dat weleens positief uit kunnen pakken voor Ho-Pin Tung. Gerard Lopez is namelijk ook eigenaar van Gravity Sports, dat de carrière van onder andere Tung overziet. Gravity meldt wel dat de overstap naar de Formule 1 niet gegarandeerd kan worden.

Voor seizoen 2010 is op dit moment alleen Robert Kubica bevestigd. Tung is zeker niet direct zeker van een plaats in het team, want wat de samenwerking tussen Renault en Genii precies inhoudt, is nog niet bekend. Kubica heeft aangegeven meer informatie te willen over de samenwerking, om er zeker van te zijn dat de samenwerking geen invloed heeft op zijn positie binnen het team.

Mercedes GP heeft ook interesse in Kubica. Op dit moment is Mercedes in onderhandeling met oud-coureur Michael Schumacher, maar mocht hij besluiten niet terug te keren in de Formule 1, zou het Duitse team Robert Kubica erg graag binnen willen halen. Mocht dit gebeuren, zou dat heel gunstig uit kunnen pakken van Tung.

Ook is het een voordeel dat Kamui Kobayashi, de Japanner die lang genoemd werd als rijder bij Renault, heeft getekend bij Sauber. Dit vergroot de kansen van Tung om een plaatsje te bemachtigen aanzienlijk.

Tegenover Formule 1.nl verklaart Eric Bouiller, de directeur van Gravity dat inderdaad niet zeker is dat Tung in 2010 voor Renault rijdt: "Natuurlijk zijn we hard aan het werk om Ho-Pin in de Formule 1 te krijgen. Dat Gravity eigendom is van Gerard Lopez betekent echter niet automatisch dat Ho-Pin een stoeltje cadeau krijgt. Er moet ook gekeken worden of hij er klaar voor is, om teleurstellingen zoals met Romain Grosjean te voorkomen."