Gené: "Alonso zeer betrokken bij Ferrari"

Peterselieman
Marc Gené is zeer te spreken over de komst van Formule 1-coureur Fernando Alonso naar Ferrari. De Spanjaard is al jaren als testcoureur in dienst bij de Italiaanse renstal en ziet de komst van de tweevoudig wereldkampioen als een welkome aanvulling.

Volgens Gené woont Alonso allerlei technische vergaderingen bij en wil hij alles van Ferrari weten. Hij is in direct contact met de ingenieurs en volgt de ontwikkeling van de 2010-bolide met de codenaam 661 op de voet. "Alonso past goed bij het team en wat dat betreft zijn er geen problemen," zei Gené. "Hij werkt hard en is zeer betrokken, net zoals Ferrari verwachtte toen ze besloten hem aan te trekken. Zijn karakter past erg goed bij het team."

Alonso past bij Ferrari in de lijst met grote coureurs die voor het team gereden hebben. Onder meer Gilles Villeneuve, René Arnoux en Michael Schumacher gingen de Spanjaard voor. De Italiaanse renstal zal met Felipe Massa en Alonso in de gelederen in 2010 voor het eerst in de geschiedenis gaan rijden met een volledig Latijns rijdersduo.