[NHL] Hurricanes langs Stars

Denny (nyny83)
De Carolina Hurricanes hebben eindelijk weer eens een wedstrijd gewonnen, slechts de achtste dit seizoen na 33 wedstrijden. De Dallas Stars werden met 5-3 verslagen na een snelle 3-0 voorsprong in de eerste periode.

De Hurricanes gingen voortvarend van start met een goal van Jussi Jokinen na vier minuten. Tuomo Ruutu bracht de Hurricanes amper twee minuten later op een 2-0 voorsprong met een backhander door de benen van goalie Marty Turco. De 3-0 kwam op naam van Eric Staal die de puck alleen maar binnen hoefde te tikken na een perfecte pass van Jokinen. In dezelfde periode deden de Stars nog wel wat terug: Steve Ott kon scoren uit een pass van Brendan Morrow.

In de tweede periode brachten de Stars de spanning in de wedstrijd terug door de 3-2 te maken. Mike Ribeiro schoot op doel en Jere Lehtinen kon de puck van richting veranderen. Goalie Cam Ward bracht hierop nog redding, maar was kansloos op de rebound van Morrow. Verder werd in deze periode, die vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van de Hurricanes was, niet gescoord.

De beslissende treffer viel na krap vijf minuten in de derde periode. Tuomo Ruutu maakte zijn tweede van de avond. Hij wilde de puck voor het doel langs passen, maar deze verdween via de schaats Loui Eriksson in het doel. Laat in de periode kregen de Hurricanes de mogelijkheid om in een leeg net te scoren, maar Ryan Whitney passte de puck op Ruutu om hem een hattrick te geven. De pass werd onderschept en uit de aanval die volgde scoorden de Stars via Eriksson. Een minuut later kwamen de Hurricanes in eenzelfde positie. Dit keer was de pass van Whitney wel nauwkeurig, waardoor Ruutu zijn eerste NHL-hattrick alsnog kon gaan vieren.

Coach Paul Maurice was als vanzelfsprekend blij met zijn ploeg na deze overwinning: "Ik ben blij met hoe we gespeeld hebben. De laatste zes of zeven wedstrijden spelen we al goed en vandaag hebben we dat gelukkig om kunnen zetten in een overwinning." Goalie Cam Ward had nog wel een wijze les voor Whitney, die met zijn poging om zijn teamgenoot een hattrick te geven de overwinning nog bijna in gevaar bracht. "Als je een kans krijgt om de puck in het lege net te werken moet je dat gewoon doen."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Carolina HurricanesDallas Stars5-3
New York RangersNew York Islanders1-2
New Jersey DevilsMontreal Canadiens2-1
Toronto Maple LeafsPhoenix Coyotes3-6
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres2-0
Florida PanthersAtlanta Thrashers4-3
Chicago BlackhawksSt. Louis Blues3-0
Vancouver CanucksAnaheim Ducks2-3