Uitslag sc Heerenveen - FK Ventspils

Peterselieman
Sc Heerenveen heeft de laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen FK Ventspils gewonnen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 5-0 voor de Friezen. Heerenveen ligt echter wel uit het toernooi omdat Hertha BSC thuis Sporting Portugal wist te kloppen.

Voor Heerenveen was het doel in de wedstrijd tegen Ventspils duidelijk. Zelf moest het winnen en hopen dat Sporting Portugal Hertha BSC klopte. Trainer Jan de Jonge posteerde Michael Dingsdag op de bank en zette Michel Breuer in zijn plaats. Rechts op het middenveld stond verrassend Mika Väyrynen in plaats van Hernan Losada.

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd en zette de Letten meteen onder druk. De eerste mogelijkheid was voor Roy Beerens, maar hij schoot over. Daarna kreeg de thuisploeg nog enkele mogelijkheden waarvan Michal Papadopulos er zeker een had moeten maken. Na een half uur ging de eerste storm liggen en kreeg Ventspils mogelijkheden. Ze kwamen enkele keren gevaarlijk voor Vandenbussche die de bal er niet in zag gaan.

Na de rust schakelde Heerenveen een versnelling hoger en na tien minuten was het gedaan met de Letse ploeg. Een ingooi van Goran Popov werd door Viktor Elm verlengd waarna Väyrynen opdook voor Chesnovsky en de 1-0 binnentikte. Drie minuten later stond de 2-0 al op het bord nadat Elm een voorzet van de goed spelende Roy Beerens via de binnenkant van de paal tegen het net kopte.

Het derde doelpunt van de Friezen kwam ook na een voorzet van de zijkant, want Gerald Sibon kon na ruim 75 minuten goed binnenkoppen. Een minuut later kreeg Sibon de bal voor de voeten van Tarik Elyounoussi die koud binnen de lijnen stond: 4-0. Heerenveen bleef over Ventspils heenlopen en twee minuten voor tijd mocht verdediger Daryl Janmaat voor het slotakkoord tekenen: 5-0.


sc Heerenveen - FK Ventspils 5-0
55’ Väyrynen 1-0
58’ Elm 2-0
77’ Sibon 3-0
78’ Sibon 4-0
88’ Janmaat 5-0

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Schörgenhofer (Oos)
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Papadopulos (sc Heerenveen), Rugins, Cirkins (FK Ventspils)

Opstellingen

sc Heerenveen: Vandenbussche, Janmaat, Bak Nielsen, Breuer, Popov, Väyrynen (Losada/81), Grindheim, Elm, Beerens, Papadopulos (Sibon/66), Assaidi (Elyounoussi/78)

FK Ventspils: Chesnovsky, Cirkins (Dedovs/68), Zamperini, Ndeki, Solovjovs, Kosmacovs, Butriks, Tigirlas, Zigajevs (Gauracs/59), Rugins (E. Visnakovs/55), A. Visnakovs