Sánchez: "Tour wordt hoofddoel in 2010"

Frank (franklop)
De Tour de France zal het grote doel worden in 2010 van Samuel Sánchez. De renner van Euskaltel, dit jaar tweede in de Vuelta achter Alejandro Valverde, wil daarnaast ook een sterk voorjaar draaien.

Dit jaar mikte Olympisch kampioen Sánchez voornamelijk op de Vuelta en het WK, maar verplaatst nu dus zijn doelen. "Afgelopen seizoen had de Vuelta een parcours dat me goed lag," zei Sánchez tegen Cyclingnews. "Verder hadden we ook een zwaar wereldkampioenschap. Ik denk dat het rijden van de Vuelta de beste voorbereiding is op het WK, vandaar dat we besloten in Spanje te rijden en niet in de Tour."

In 2010 zal zijn piek dus tijdens de Tour de France moeten vallen, dit mede vanwege het parcours van het WK in Australië. "Ik denk dat het een WK voor sprinters zal worden. Voor renners als mijzelf wordt het een lastig verhaal om op een dergelijk parcours te winnen."

Tijdens de Tour zal Sánchez moeten strijden tegen onder andere Andy Schleck, Lance Armstrong en Alberto Contador. Hij maakt zich dan ook geen illusies dat hij de Tour kan winnen. "Er zijn renners die sterker zijn dan mij, zoals Sastre, Contador, Armstrong en Schleck. Ik wil mijn zesde plaats van 2008 verbeteren en een etappe winnen. Ik mag de hoop koesteren om dat te behalen."



Wil je meediscussieren over wielrennen? Kijk dan op het forum.