E. Koeman niet naar Groningen

Peterselieman
Erwin Koeman zal bij FC Groningen niet de opvolger worden van Ron Jans. De oud-speler van de Noorderlingen verlengde onlangs zijn contract als bondscoach van Hongarije tot 2012 en wil dat uit gaan dienen. Eerder kreeg Groningen al nul op het rekest van Frank de Boer.

"Ik heb bij Groningen een heel mooie tijd gehad, maar ik ben niet iemand die onder contracten probeert uit te komen. Ik wíl mijn contract bij de Hongaarse bond niet eens opzeggen. We hebben ons weliswaar niet geplaatst voor de WK, maar ik heb het goed naar mijn zin als bondscoach. Het blijft een avontuur en een uitdaging in dat land te werken," zei Koeman.

Hij ziet een combifunctie zoals Dick Advocaat met België en AZ doet niet zitten. "Ik heb het wel minder druk dan als clubcoach, maar er is genoeg te doen. Ik bezoek veel wedstrijden, ik scout veel en doe ook veel pr-werkzaamheden. Hoe een ander het doet, moet hij weten. Voor mij zou het onbestaanbaar zijn er een club bij te doen. Ik ben honderd procent bondscoach," zei de oud-middenvelder die tot 210 duels in Groningen kwam.