Genii Capital neemt Renault F1 over

Peterselieman
Renault heeft woensdag bekendgemaakt dat het in de Formule 1 blijft en dat het Luxemburgse Genii Capital een groot deel van de renstal overgenomen heeft. Het nieuws volgt na een lange periode van onzekerheid waarin de toekomst van het team aan een zijden draad hing.

Het Genii Capital van zakenman Gerard Lopez zal de partner worden van Renault, iets wat eerder deze week vastgelegd is. De naam van het team blijft in ieder geval de komende twee jaar behouden. Ook zal het bedrijf in 2010 motoren blijven leveren aan Red Bull Racing. Daarnaast blijft het bedrijf werken aan een groenere toekomst van de sport.

"Ik heet Genii Capital welkom als onze nieuwe strategische partner omdat ik er van overtuigd ben dat hun enthousiasme en inzicht in zaken een nieuwe boost geven aan het team, het personeel en onze partners," zei de F1-president van Renault Bernard Rey. "We kijken er naar uit om weer op het hoogste niveau in de Formule 1 te gaan acteren."

"De aankondiging van vandaag betekent ook dat Renault gecommitteerd blijft en de regelmakers in de sport vertrouwt om de sport te vergroenen. Met de voortdurende evolutie van de Formule 1-regels zal Renault de fans kunnen blijven vermaken terwijl het kampioenschap betaalbaarder wordt. We willen de vaardigheid van Renault om zuinige en tegelijk goed presterende motoren te bouwen demonstreren."