Valencia wil bankzittende Maduro niet kwijt

Niels (DerMeister)
Hedwiges Maduro heeft de prangende wens om zich in de komende winterstop ergens anders te nestelen. De middenvelder van Valencia ventileerde bij de clubleiding zijn vurige wens, maar kreeg echter nul op het rekest.

Vorig seizoen mocht hij vaak als basisspeler nog aan de aftrap staan in een duel van Valencia. Dit seizoen is zijn inbreng vooralsnog echter gering. "In de competitie spelen we goed en spelen we met een vast elftal", vertelde Maduro tegenover Sportweek.

"Het is moeilijk om daar tussen te komen. Vorig seizoen speelde ik wél een periode alles in de competitie. Nu val ik soms in en speel ik in de Europa en de beker. Maar ik in wil in de competitie speelminuten maken."

Bij Valencia heeft Maduro te maken met hevige concurrentie. "David Albelda en Carlos Marchena presteren goed en beide haal je niet zomaar uit het elftal. Maar zij zijn natuurlijk wel op leeftijd. De club houdt me voor dat ik hen straks opvolg en dus moet ik nog even geduld hebben."

Toch had hij graag ergens anders na de winterstop tegen de bal aangetrapt. "Maar ik mag niet weg. Kán ook niet weg. Ik heb nu vijf competitiewedstrijden gespeeld en bij dat aantal mag je niet verhuurd worden binnen Spanje. Het buitenland kan natuurlijk wel, maar dat wil de club niet."

"De trainer zegt dat ik heel belangrijk ben voor de groep. Ik kan met iedereen goed opschieten. Hij wil absoluut niet dat ik wegga. Zegt: 'Als iemand geblesseerd raakt, sta jij daar", besluit Maduro zijn betoog.