[IndyCar] De Silvestro maakt indruk bij HVM

Peterselieman
HVM-teambaas Keith Wiggins is onder de indruk geraakt van Simona de Silvestro. De 21-jarige Zwitserse testte deze week op het circuit van Sebring twee dagen. Ze had de test te danken aan haar team Atlantic Series Team Stargate Worlds dat een partnerschap met HVM heeft.

"Ze was erg indrukwekkend," zei Wiggins. "Ze was meteen snel en verbeterde zich daarna nog flink. Ze was snel, constant en gaf goede feedback over de auto. Het was zelfs zo dat het zo goed ging dat we ons vanaf de tweede helft van de eerste dag met behulp van haar feedback gericht hebben op ons programma voor 2010. Op dag twee had niemand meer door dat ze nog geen gevestigde coureur is. Iedereen vond het prettig met haar werken."

De Silvestro werd afgelopen seizoen derde in het Atlantic Championship. Ze ging voor het ingaan van de laatste race aan de leiding. Dat ze de titel niet won was te danken aan een aanrijding in de laatste wedstrijd. Deze test biedt voor haar mogelijk uitzicht op een plaats in de IndyCars, te meer omdat de teamgenoot van de al vastgelegde Robert Doornbos, EJ Viso, mogelijk naar een ander team wil gaan.