Kans op Giro-start in Washington groeit

Sjors (Sj0rSz)
Het is nog ver weg, maar Washington is weer wat dichterbij de Giro-start van 2012 gekomen. Dit heeft Angelo Zomegnan, organisatie van de Italiaanse wielerronde, laten weten. Hij had namelijk een onderhoud met de burgemeester van de Amerikaanse stad, Adrian Fenty.

"Ik kan nu nog niet zeggen dat het 100 procent zeker is dat Amerika de start organiseert, maar het is zeer waarschijnlijk. We zullen de komende weken hard aan het dossier werken," liet Zomegnan weten.

Fenty heeft inmiddels al een voorschot op de start van de Giro d'Italia in zijn stad genomen. Hij ontving namelijk de roze leiderstrui. "Het zou het grootste sportieve spektakel zijn dat ooit in onze stad heeft plaatsgevonden," aldus de burgemeester, die tevens een Italiaanse oma heeft.

Daarnaast gaf Fenty wel toe dat er nog niets officieel is, maar een advocaat zou zich inmiddels met de zaak bezig houden. Bovendien is er een voorlopig akkoord om de proloog en de eerste etappe van de Italiaanse koers in 2012 op Amerikaans grondgebied te houden.

Komend jaar start de Giro d'Italia eveneens in het buitenland. Dan worden de eerste ritten namelijk in ons eigen Nederland verreden.


Praat ook mee op het forum!