Renault ook in 2010 in de Formule 1

Jeffrey
Ook volgend seizoen zal het Renault team deelnemen aan de Formule 1. Het Franse team heeft een overeenkomst gesloten waarmee de toekomst van het team in veilig is gesteld.

Renault had eerder twijfels over verdere deelname aan de Formule 1. Het botsbedrog was nogal een lastig parket voor het team, waarna de fabrikant serieus overwoog het project stop te zetten.

De BBC meldt echter dat er een deal is gesloten waarbij het team volgend jaar weer aan de start verschijnt maar dit keer met een nieuwe eigenaar. Daarbij behoudt Renault zelf 25 procent van de aandelen.

Wie de nieuwe eigenaar wordt is nog niet duidelijk. Naar verluidt wordt vandaag het personeel ingelicht en volgende week staat er een persconferentie in de planning. Overeengekomen is dat het team in 2010 onder de naam Renault blijft racen.

De twee namen die al langer de rondte doen zijn de Luxemburgse zakenman Gerard Lopez met zijn bedrijven Mangrove en Genii Capital en David Richards met Prodrive.

Lopez is de grootste kandidaat voor overname. Al eerder dit jaar deed de zakenman een bod op BMW, maar werd daarbij overboden door Qadbak.