Ongekende rode kaartenregen in Eredivisie

Sjors (Sj0rSz)
Het regent dit seizoen rode kaarten in de Eredivisie. Als de scheidsrechters niet minder prenten gaan uitdelen, wordt aan het eind van dit seizoen met gemak het record verbroken.

Tijdens de afgelopen zestiende speelronde werden vijf spelers van het veld gestuurd: Vurnon Anita (Ajax), Björn Vleminckx (NEC), Dalibor Stevanovic (Vitesse), Moussa Dembélé (AZ) en Arnaud Sutchuin (Roda JC).

Daarmee staat het totaal aantal rode kaarten in deze jaargang nu al op 45. Vorig seizoen deelden de scheidsrechters in totaal 68 rode kaarten uit. De meeste uitsluitingen waren er in 1997/98, toen er 79 spelers van het veld werden gestuurd. Dat bericht Voetbal International.

ADO Den Haag is met zes rode prenten dit seizoen koploper in het klassement. Bij de Hagenaars werden Ahmed Ammi, Lex Immers, Ricky van den Bergh (twee keer), Karim Soltani en Pascal Bosschaart vroegtijdig naar de kant gestuurd.

Achter ADO volgen Feyenoord, RKC Waalwijk en AZ met elk vijf rode kaarten. Van alle achttien clubs beëindigde alleen FC Utrecht dit seizoen al zijn competitiewedstrijden met elf spelers. Utrecht-middenvelder Nana Asare is echter wel de koploper in het gele kaarten-klassement.