[NHL] Flyers blijven knoeien

Denny (nyny83)
De Philadelphia Flyers verloren gisteravond voor de zesde keer in zeven wedstrijden. Door de slechte resultaten van de laatste weken werd coach John Stevens al ontslagen, maar de nieuwe coach Peter LaViolette doet het voorlopig niet veel beter met drie nederlagen in vier wedstrijden.

Ook dit keer wisten de Flyers niet te scoren, iets waar ze de laatste tijd vaker moeite mee hebben. De Senators blockten uiteindelijk 23 schoten en wisten de powerplay van de Flyers tot acht schoten op doel in zes pogingen te beperken. Doordat Ottawa wel tweemaal wist te scoren werd het uiteindelijk 2-0. De goals kwamen op naam van Nick Foligno en Jesse Winchester. De laatste scoorde in een leeg net met nog vijftig seconden te gaan.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd domineerden de Flyers waardoor de Senators twee tijdstraffen kort achter elkaar moesten pakken. Hierdoor ontstond een vijf tegen drie-situatie waarin Philadelphia enkele goede kansen kreeg. Mike Richards en Danny Briere stonden ieder bij een paal gepositioneerd terwijl verdediger Chris Pronger afstandsschoten op het doel afvuurde. Tweemaal konden Richards en Briere deze van richting veranderen, maar de puck wilde het doel niet in. "Behalve dan dat de puck er niet inging zijn dat de dingen die je wilt zien," aldus Flyers-coach Laviolette.

LaViolette was verder te spreken over de rookie line die hij aan de selectie heeft toegevoegd, vermoedelijk om een statement te maken vanwege de matige prestaties. Dan Carcillo moest een schorsing uitzitten en de ervaren Riley Cote werd op de tribune geplaatst. Andreas Nodl, Jon Kalinski en David Laliberte speelden een aardige wedstrijd, maar misten wel een belangrijke kans. Nodl kreeg met nog drie minuten te gaan een levensgrote kans maar schoot naast doordat de puck van richting veranderd werd door een been, typerend voor de avond van de Flyers. "Ze blockten erg veel schoten, schoten die de vorige wedstrijd tegen ze wel gewoon doorkwamen. Nu leek alles wel te worden tegengehouden," aldus een gefrustreerde LaViolette.

De Flyers hadden ook nog de pech dat een vermeende goal werd afgekeurd. Ook na video-review bleek niet duidelijk dat er gescoord was. Scott Hartnell kon in de tweede periode na een geblockt schot alleen op goalie Brian Elliott afschaatsen en probeerde de puck onder hem door te schuiven. In plaats daarvan stopte Elliott de puck en duwde Hartnell de goalie met puck en al het doel in waarna de goal terecht werd afgekeurd.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Philadelphia FlyersOttawa Senators0-2
Boston BruinsToronto Maple Leafs5-2
Montreal CanadiensPittsburgh Penguins2-3
Nashville PredatorsColumbus Blue Jackets4-3 (SO)
Vancouver CanucksAtlanta Thrashers4-2
Los Angeles KingsPhoenix Coyotes3-2 (SO)