Glock verdedigt keuze voor Manor/Virgin

Peterselieman
Timo Glock heeft zijn keuze om voor het nieuwe F1-team Manor GP/Virgin Racing te rijden verdedigd. De 27-jarige Duitser kiest voor een avontuur bij de debutant, terwijl hij volgens vele geruchten ook had kunnen tekenen bij Renault.

"Sommigen zeggen dat dit het begin van het einde is," zei Glock die in 2004 zijn F1-debuut bij Jordan maakte. Hij kreeg in 2008 zijn tweede kans bij Toyota. "Ik heb tijdens mijn carrière vele ups en downs meegemaakt en daardoor heb een goede langetermijnvisie. Ik denk dat de Formule 1 weer richting de privéteams gaat."

De Duitser beseft maar al te goed dat goede resultaten niet op de korte termijn te verwachten zijn. "We hebben een goede combinatie van jonge en gemotiveerde mensen naast de ervaren krachten. Ik wil met hun meegroeien. In het eerste jaar zullen enkele mensen met hun vinger wijzen en ons uitlachen. De resultaten zullen in de komende jaren wel komen. Als je het mij vraagt dan geeft het meer voldoening om met een klein team je een weg naar boven te werken dan het gewoon rijden in een winnende auto."