Clijsters kijkt uit naar 2010

Sjors (Sj0rSz)
Kim Clijsters kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe tennisseizoen, dat in januari 2010 met de Australian Open van start gaat. In augustus van dit jaar maakte de Belgische tennisster haar comeback en blikte vooruit op het komende jaar.

"Ik sta echt te popelen om naar Australië te kunnen vertrekken. Brian is er nog nooit geweest, de Rod Laver Arena is heel speciaal en ik wil de mensen die ik er ken nog eens terugzien," liet Clijsters met een twinkeling in haar ogen weten. "Enkel bij de lange vlucht met Jada heb ik gemengde gevoelens. Maar als ze goed kan slapen, zal ook dat wel meevallen."

Clijsters richt zich in 2010 vooral op de Grand Slam-toernooien gaan richten. "Een derde keer de US Open winnen zou leuk zijn, maar ik wil ook graag een ander grandslamtoernooi winnen," aldus de Belgische. Met dat laatste refereerde ze onder meer naar Wimbledon. "Dat toernooi gaf me de zin om terug te keren op topniveau. Ik ging er graag naar toe met mijn papa, daar wil ik een tandje bijzetten. Maar op Roland Garros heb ik dat ook."

Toch wilde Clijsters niet te ver vooruit kijken. "In 2010 ben ik er sowieso bij, maar ik hoop ook in 2011 nog een vol jaar te spelen. De Olympische Spelen in Londen zie ik op dit moment zeker zitten, maar dat is pas in 2012 en dus nog ver weg."