Bolat: "Dat God mij zoiets gunt"

Olga Kroeders
Met een harde kopbal liet hij Sclessin gisteravond ontploffen. Sinan Bolat was al een held nadat hij Standard Luik vorig jaar kampioen maakte met een gestopte strafschop, maar na het duel met AZ zal er stilaan een standbeeld voor de Turkse goalie gemaakt gaan worden.

Standard stond op de rand van de afgrond en stond op het punt erin te tuimelen. Jeremain Lens had AZ op 0-1 gezet en de Alkmaarders consolideerden die voorsprong lang, heel lang. In de 95ste minuut besloot Bolat echter mee op te komen.

"Ik keek naar de bank of ik mee mocht gaan", haalt hij het moment terug tegenover Goal.com. "Iedereen zei: ga maar mee. Dan hoop je natuurlijk om te scoren, maar je hebt eigenlijk zoiets dat het toch niet gaat lukken. Totdat ik die schitterende vrije trap zag komen. Met heel wat geluk gaat de bal er dan in."

Bolat bleef dus nederig. "Het is puur geluk. Ik moet vooral God bedanken, die mij zoiets gunt. We hadden niets meer te verliezen. Het was de laatste seconde van de wedstrijd. Dit is mijn eerste doelpunt ooit. Fantastisch."