Uitslag Standard Luik - AZ Alkmaar

JJdJ1984
Om 20:45 uur mocht AZ beginnen aan zijn voorlopig laatste Champions League-wedstrijd. De Alkmaarders, met Martin Haar als interim-coach, moesten winnen om een plaatsje in de Europa League na de winter veilig te stellen. De Alkmaarders kregen in de blessuretijd nog een zure tegentreffer waardoor AZ is uitgeschakeld in Europa.

De Alkmaarders hebben het aan zichzelf te wijten dat ze niet overwinteren in Europa. Als je de tegenstander kansen geeft op een gelijkmaker dan zal er altijd wel een bal in het net verdwijnen. Zo ook vanavond weer. In de 95e minuut wist keeper Sinan Bolat het net te laten bollen nadat hij de bal het net in kopte na een vrije trap.

Lange tijd had AZ nog zicht op een vervolg in de Europa League. Jeremain Lens wist de ploeg, die vandaag nog onder leiding stond van Haar, aan het einde van de eerste helft op voorsprong te zetten. Die score werd lange tijd in de tweede helft geconsolideerd, maar ondanks een aantal kansen niet uitgebreid.

In een hectische slotfase kreeg Standard Luik een laatste kans op een doelpunt via een vrije trap. De Belgen grepen die kans via keeper Bolat. Met een fraaie kopbal scoorde de doelman en wist hiermee de aspiraties van de Nederlandse landskampioen de vernieling in te helpen.

Karakteristieken

Standard Luik - AZ Alkmaar 1-1

42' Lens 1-0
90+5' Bolat 1-1

Toeschouwers: 24.000
Scheidsrechter: Atkinson (Eng)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne / Sclessin, Luik
Gele kaart: Traoré (Standard) Pocognoli, Jaliens (AZ)

Opstellingen

Standard Luik: Bolat, Marcos, Sarr, Felipe (85/ Cyriac), Mulemo, Dalmat (80/ Traoré), Nicaise, Witsel, De Camargo, Mbokani, Jovanovic

AZ: Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Pocognoli, Dembélé, Mendes da Silva, El Hamdaoui (90/ Pellè), Schaars, Holman (46/ Martens), Lens (72/ Wernbloom)