Alguersuari is stoeltje beloofd

Peterselieman
Jaime Alguersuari heeft nog altijd geen contract voor 2010 bij Scuderia Toro Rosso en dat ondanks dat de Italiaanse renstal hem al enkele malen de toezegging heeft gedaan dat hij zal gaan racen. Volgens de krant Marca wordt de deal opgehouden door onderhandelingen met Spaanse sponsors.

Dat de renstal uit Faenza extra sponsors nodig heeft komt omdat het voor het eerst in haar bestaan zelf een bolide moet ontwerpen. FIA-regels stellen dat teameigenaar Red Bull maar één auto mag ontwerpen, waardoor Toro Rosso nu zelf aan de slag moet. Dit kost geld en dat moet via extra sponsors bijeengebracht worden.

Het eerste stoeltje is al bezet door Sébastien Buemi, terwijl Alguersuari en zijn management begin december in Jerez de toezeggingen hebben gekregen voor de tweede stoel. Dit ondanks dat er kapers op de kust zijn die tot tien miljoen euro sponsorgeld mee willen brengen. Deze rijders zijn naar Red Bull gestuurd waar ze volgens Marca nul op het rekest gaan krijgen omdat Red Bull Alguersuari niet zomaar laat vertrekken "omdat hij zich met hun steun in de afgelopen jaren ontwikkeld heeft en dat voor weinig euro's."