Hedrick traint op schema's uit 2005/2006

Peterselieman
Chad Hedrick doet er alles aan om op de Olympische Winterspelen in Vancouver te kunnen pieken. De Amerikaan heeft om dit te kunnen bereiken de trainingsschema's uit het jaar 2005/2006 er weer bijgepakt. Toen leidden deze tot een gouden medaille in Turijn op de 5.000 meter.

Na de Spelen in Italië vierde Hedrick feest en trainde weinig. Hierdoor was het gat met de wereldtop gigantisch groot. De afgelopen jaren wist de Amerikaan wel dichterbij te komen maar pas dit jaar lijkt hij ondanks zijn grilligheid terug aan het front getuige zijn winst op de 1.500 meter in Calgary afgelopen weekend.

Om zover te komen heeft Hedrick teruggegrepen naar een beproefde methode. "Ik heb de trainingsschema's van 2005/2006 gepakt en doe elke dag exact hetzelfde als ik vier jaar geleden op die dag deed. Als het toen voor mij heeft gewerkt, waarom zou het niet opnieuw werken?" zo meldde hij tegenover het ANP.

"Ik ben zo blij om weer op dit niveau te schaatsen. Het hele jaar gingen de tempo's al goed. Ik kon het alleen niet omzetten in de race," zei de Texaan die niet alleen individueel hoopt te vlammen maar ook hoog inzet op de ploegenachtervolging. Hij kan samen met Shani Davis en Trevor Marsicano een sterk trio vormen. "Ik hoop dat iedereen beschikbaar is. Die gouden medaille van de ploegachtervolging ziet er namelijk precies hetzelfde uit als de gouden medaille die je krijgt op de individuele nummers."