[GP2] Sergio Pérez teamgenoot Van der Garde

Peterselieman
Sergio Pérez zal in de GP2 Series de teamgenoot worden van Giedo van der Garde bij Barwa Addax. Het Spaanse team bereikte een overeenkomt met sponsor Telmex, waardoor het voor de Mexicaan mogelijk wordt om bij het topteam te gaan rijden.

Pérez heeft ondanks zijn leeftijd van 19 jaar al veel ervaring in het rijden in open Formule-auto's. Zo reed hij in 2005 al zijn eerste seizoen in de Duitse Formule BMW. In 2006/2007 reed hij enkele races in de A1GP om daarna in de Britse Formule 3 de titel bij de oudere auto's te pakken. Een jaar later werd hij vierde in het overall kampioenschap. In de winter van 2008/2009 reed hij de GP2 Asia Series voor Campos Grand Prix/Barwa Addax om daarna de mainseries voor Arden uit te komen.

Pérez is blij met de overstap naar het team. "Ik ben Telmex en Barwa Addax dankbaar dat ik de kans gekregen heb om dit seizoen voor een team te rijden dat me alle kans geeft om te vechten om het kampioenschap in de GP2 Series. Addax is een professioneel team dat streeft naar perfectie en is technisch gezien het meest competitieve team waar ik ooit mee samen heb gewerkt. Ik hoop dit jaar goede resultaten te behalen en de ervaring op te doen die nodig is om mijn ultieme doel te bereiken: een Formule 1-stoeltje."