Van Bommel: "Hele mooie uitslag"

Olga Kroeders
Bayern München kon gisteravond feesten in Turijn. Dankzij de 4-1 zege op Juventus gaat Bayern door naar de achtste finales van de Champions League. Ook voor middenvelder Mark van Bommel was het een mooie avond.

Van Bommel kon tegenover de camera's van de NOS zijn trots amper onderdrukken. "Dit is een heel mooie uitslag. We hebben de gehele wedstrijd goed gespeeld, zaten gelijk vanaf het begin goed in de wedstrijd. En dat terwijl Juventus in eigen huis al tijden ongeslagen is."

Het middenveld met ondermeer Van Bommel en Bastian Schweinsteiger functioneerde prima tegen Juventus. "Basti deed het uitstekend, hij bracht Juventus in verwarring. Daardoor konden we het balletje rond laten gaan."

Op de vraag of je als speler kunt genieten van een dergelijk duel, antwoordde de Limburger bevestigend. "Zeker in onze situatie, want we hebben het onszelf ontzettend moeilijk gemaakt. De laatste weken wonnen we wel, maar het spel was nog niet groots. Tegen Juventus voetbalden we ook nog eens uitstekend. We bleven op hetzelfde tempo doorspelen."