Wüst: "Laat me niet afleiden door Pechstein"

Stefan (sportfreak)
Claudia Pechstein zal komend weekend voor het eerst sinds haar positieve test uitkomen in een wedstrijd. Haar Nederlandse concurrenten maken zich niet druk.

Pechstein kreeg vandaag toestemming van de burgerrechter in Zwitserland om te mogen starten. "Zolang de procedure niet ten einde is, kun je er weinig van zeggen," aldus coach Gerard Kemkers.

Ook de rijdsters deden geen grote uitspraken. "Ik denk er weinig van", sprak Renate Groenewold. "Ik ben er ook niet echt mee bezig geweest. Ik heb het druk genoeg met mezelf." Ook Ireen Wüst wil gewoon een goede race rijden. "Of het een extra motivatie is om onder haar tijd te duiken? Het is altijd een motivatie om een tijd te verbeteren. Ik concentreer me vooral op mijn eigen race. Ik wil een goede wedstrijd schaatsen, het liefst één die beter is dan die van Calgary."

"Maar ik heb niet de behoefte om uitgebreid met haar te gaan kletsen," zei Groenewold. Wüst sloot zich daarbij aan"Zij doet haar ding, ik de mijne. Het zou dom zijn om je hierdoor te laten afleiden."