Britse GP blijft op Silverstone

Peterselieman
De Grand Prix van Groot-Brittannië zal ook komend jaar verreden worden op Silverstone. De eigenaar van het circuit, de British Racing Drivers' Club, maakte vandaag bekend dat er een overeenkomst voor de komende zeventien jaar is met Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

"De titel Home of Motorsport is voor Silverstone uitgekomen," zei een dolblije BRDC-voorzitter Damon Hill. "Het is een plaats voor alle gemotoriseerde sporten. Iedereen binnen de BRDC houdt van motorsport en we kijken dan ook uit naar de MotoGP en de Britse Grand Prix. Het is niet makkelijk om een contract van deze omvang te tekenen en er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken, maar de BRDC wil dat overeenkomst voortgezet wordt."

"Iedereen is er zich van bewust dat de Britse GP niet zomaar een sportief evenement is maar een dynamo voor de hele industrie in dit land. Dat verliezen zou schade berokkend hebben en het was mogelijk dat de race niet terug zou keren," meldde Hill die zei dat het werk aan de pitboxen en aan de paddock na de kerst aan zal vangen en voor de race in 2011 afgerond moet zijn.

Silverstone kwam in beeld bij Ecclestone nadat Donington Park in de financiële problemen kwam. Dat circuit had een zeventienjarige deal met de Brit afgesloten, maar kon niet meer aan de verplichtingen voor de reconstructie van de baan voldoen. Hierdoor was Ecclestone genoodzaakt te kijken naar een alternatief waarbij Silverstone de enige optie was.

De race op Silverstone zal op 11 juli plaats gaan vinden. Op deze dag staat in Zuid-Afrika ook de finale van het WK voetbal op het programma.