Stel je vraag aan Nicolien Sauerbreij

Olga Kroeders
Al verschillende keren kon je op FOK! vragen stellen aan bekende mensen binnen de sport. Vorige keer was Edwin van Calker aan de beurt, ditmaal kunnen jullie je vragen stellen aan snowboardster Nicolien Sauerbreij.

Wie is Nicolien Sauerbreij?

Nicolien Sauerbreij begon op de leeftijd van twaalf jaar met snowboarden. Vanaf haar achttiende nam ze ook deel aan wereldbekerwedstrijden.

In 2002 nam ze voor het eerst deel aan de Olympische Winterspelen, die toen werden gehouden in Salt Lake City. Bij de opening droeg zij voor Nederland de vlag. Vooraf werden haar goede kansen toegedicht op een medaille. Die werden tenietgedaan doordat ze haar board liet prepareren door een Oostenrijkse waxer die de verkeerde wax gebruikte. Hierdoor slaagde ze er niet in om zich te plaatsen voor de laatste zestien.


Vier jaar later, bij de Winterspelen in Turijn, slaagde Sauerbreij er wel in om zich voor de laatste zestien te plaatsen. Ze leek op weg naar een plaats in de kwartfinale maar in de tweede run werd ze op de streep met 0,03 seconden geklopt door de Duitse Amelie Kober die later overigens het zilver won.

In het wereldbekercircuit pakte Sauerbreij in 2001 haar eerste podiumplaats. Bij de wedstrijd in het Canadese Mont-Sainte-Anne werd ze tweede op de paralelle reuzenslalom. Negen maanden later won ze een WB-wedstrijd op die discipline, in het Chileens Valle Nevado. In datzelfde seizoen boekte ze ook een WB-zege op de parallelle slalom in Maribor.

Het seizoen 2007/2008 was voor Sauerbreij haar beste seizoen tot nu toe. Ze won de algemene wereldbeker én de wereldbeker parallelle slalom. Ze won vier WB-wedstrijden dat seizoen en werd tweemaal tweede en drie keer derde.

Dit seizoen probeert Nicolien zich te plaatsen voor de Winterspelen in Vancouver komend jaar. Op de parallelreuzenslalom heeft ze een nominatie op zak en hoeft ze alleen vormbehoud te tonen.

Stel je vraag aan:

Heb jij een vraag over snowboarden? Of heb je een vraag over Nicolien zelf? Dan is nu je kans om deze vraag te stellen. Stel je vraag voor 14 december 20:00 uur. De vraag kun je stellen door te reageren hieronder.