Naudé Oranje-troef bij Flowerbulb Open

Sally (Tessa)
Voor het vierde jaar op rij vindt komend weekend, 11 tot en met 13 december, de Squash Hillegom Flowerbulb Open 2009 plaats. Aan het met 4.000 Amerikaanse dollars gedoteerde squashtoernooi in Hillegom doen zeven Nederlanders mee.

Drie daarvan zijn rechtstreeks toegelaten tot de hoofdronde van het evenement, de overige vier moeten zich eerst via de kwalificaties zien te scharen onder de zestien beste squashsters. Het internationale squashtoernooi voor dames is als Tour 4-kampioenschap geregistreerd bij de Women's International Squash Players Association (WISPA) en telt daardoor mee voor de wereldranglijst.

Annelize Naudé is in de Bollenstreek de grootste Nederlandse kanshebster. De 32-jarige Amsterdamse is als tweede ingeschaald en stuit in haar openingspartij op de Engelse Leonie Holt. De ongeplaatste Dagmar Vermeulen en Milou van der Heijden spelen in de eerste ronde tegen respectievelijk Lotte Eriksen (5) en Adel Weir (6). De nummer één van de plaatsingslijst, Emma Beddoes (Eng), begint haar toernooi tegen de Française Coline Aumard.

Opvallend is dat de drie voorgaande edities van de Flowerbulb Open alle gewonnen werden door Nederlanders. In 2006 was Naudé de sterkste, een jaar later ging de overwinning naar Karen Kronemeyer en vorig jaar ging Orla Noom met de titel aan de haal. De winnaressen van 2007 en 2008 ontbreken dit keer overigens op het toernooi in Hillegom.