Simons: "Aanvoerdersband geeft vertrouwen"

Sjors (Sj0rSz)
Timmy Simons is al een tijdje geen vaste waarde meer bij PSV. Toch stond de Belg vanmiddag in de basis in het competitieduel tegen RKC Waalwijk (2-0). De schorsing van Ibrahim Afellay en de blessure van Otman Bakkal waren hier verantwoordelijk voor.

"Het is fijn om hier vanaf het begin te kunnen spelen, en dat zelfs met de aanvoerdersband," liet Simons na afloop van het duel weten. "Dat geeft mij vertrouwen."

Dit seizoen heeft Simons veel concurrentie voor zijn plek op het middenveld, waardoor hij inmiddels met regelmaat op de bank zit. "Dat is wel te begrijpen," aldus de Belgische routinier. "Het is natuurlijk de keuze van de trainer en laten wij eerlijk zijn: het draait momenteel lekker bij PSV. Maar het seizoen is lang en zoals vandaag blijkt heb je dan alle jongens nodig. Dit is een kans voor mij en ik denk dat ik die met beide handen heb gegrepen."

Bovendien was Simons erg tevreden over het vertoonde spel van zichzelf en het team. "Het klinkt gek, maar wisten dat het hier niet een makkelijke klus zou zijn. Uiteindelijk werd ons geduld gelukkig beloond. In de eerste helft kregen wij een paar kansen, die gaan er helaas niet in. In de tweede helft hebben wij alsnog het verschil kunnen maken. Dit zijn belangrijke punten voor ons."