VfB Stuttgart zet trainer Babbel op straat

Sjors (Sj0rSz)
VfB Stuttgart heeft Markus Babbel ontslagen. De trainer kreeg zijn ploeg dit seizoen maar niet aan de praat. Dat is goed terug te zien op de ranglijst. Stuttgart staat na vijftien wedstrijden op de zestiende plaats met slechts twaalf punten.

Babbel kreeg eerder nog te horen van de club dat hij tot de kerst zou krijgen om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Na de remise van zaterdag tegen VfL Bochum (1-1) kreeg hij echter zijn ontslag. De remise betekende voor de achtste keer op rij geen overwinning voor Stuttgart.

Het ontslag is een opmerkelijke beslissing met de belangrijke Champions League-wedstrijd voor de deur tegen Unirea Urziceni. De Duitse club heeft namelijk een zege nodig voor de volgende ronde.

De supporters van Stuttgart lieten zaterdagavond hun onvrede blijken over de prestaties van hun club. De supporters hielden voor het duel met Bochum de spelersbus tegen. Na de 1-1 gingen de protesten verder. Voor het VIP-blok van het stadion scandeerden de fans leuzen tegen het team en coach Babbel.

De trainer was niet blij met de protesterende fans. "De stemming in het stadion leidde tot onzekerheid bij onze spelers, dat liet zo niet onberoerd. Er stonden veel jonge spelers in de basis en dit was iets nieuws voor hen. Maar de onzekerheid zat in de gehele ploeg", tekende Kicker op uit de mond van Babbel.

Hoewel Stuttgart nog niet naar buiten is getreden met het nieuws, weet Goal.com Duitsland dat het einde verhaal is voor Babbel.

Volg de Duitse competitie ook op het forum!