Bij titel denkt Emanuelson aan andere club

Jeffrey
Mocht Ajax dit seizoen kampioen worden heeft het een grote kans Urby Emanuelson kwijt te raken. Ajax wil het contract met Emanuelson openbreken en verlengen maar de middenvelder zelf verklaarde tegenover RTVNH dan open te staan voor een buitenlands avontuur.

"Als ik kampioen ben geworden, dan wil ik Ajax wel verlaten," aldus Emanuelson, die al vijf seizoenen bij Ajax een basisplaats heeft.

Mocht Emanuelson weggaan, dan droomt hij in van een club uit de categorie Barcelona of Arsenal, zo vertelde hij spelers van de F1 van Ajax. "Zodra ik het gevoel heb dat ik hier (bij Ajax, red.) klaar ben, lijkt het me leuk om in het buitenland te spelen."

Ajax heeft binnenkort een gesprek met Emanuelson waarin ze meer duidelijkheid hopen te krijgen. Emanuelson gaf eerder al aan dat hij liever niet transfervrij de deur uitloopt. Zijn huidige contract loopt na volgend seizoen af.

Overigens is het twijfelachtig of Ajax zondag uit bij FC Utrecht een beroep kan doen op Emanuelson, die last heeft van zijn rug.