Renault lijkt F1-renstal te willen verkopen

Peterselieman
Renault lijkt haar Formule 1-team te willen verkopen. Het Franse bedrijf hield gisteren een vergadering over de toekomst in de Formule 1 en hoewel de uitkomsten daarvan nog niet bekend zijn lijkt een overname van het team door een andere partij reëel.

Er lijken twee partijen in de race te zijn om het team over te nemen. De eerste is Genii Capital, een investeringsmaatschappij uit Luxemburg. Het bedrijf van Gerard Lopez en Eric Lux heeft via Gravity enkele coureurs onder contract staan waaronder Ho-Pin Tung. Ook Kamui Kobayashi zou onder contract komen te staan bij het bedrijf mocht het Renault over gaan nemen. Het management van het Franse bedrijf geeft de voorkeur aan Genii, omdat het de renstal nog zeker twee jaar als Renault F1 door het leven wil laten gaan.

De andere partij die aast op het team is Prodrive. Deze partij zou meer willen bieden dan Genii en nog zeker twee jaar met Renault-motoren willen gaan rijden. Wel zal met steun uit Koeweit de renstal omgedoopt gaan worden in Aston Martin. Deze optie heeft de voorkeur van het management in Endstone.

Verwacht wordt dat op 14 december duidelijkheid komt over Renault F1. Het management van het Franse bedrijf komt dan bijeen om de stand van zaken te bespreken. Mocht de renstal verkocht worden dan zal een goede keuze gemaakt moeten worden, want volgens de geruchten zouden belangrijke personen kunnen vertrekken als het Franse bedrijf de verkeerde keuze maakt. Ook zal duidelijk worden wat het contract van Robert Kubica waard is, want de Pool lijkt als het team overgenomen wordt niet meer in beeld te zijn als coureur.