BMW blij met bevestiging voor Sauber

Peterselieman
Mario Theissen, de directeur van de motorsportafdeling van BMW, is blij dat de FIA gisteren Sauber toegelaten heeft als dertiende team op de Formule 1-grid in 2010. Hierdoor is een einde gekomen aan de onzekerheid die het team teisterde sinds BMW bekend maakte de stekker uit haar F1-activiteiten te trekken.

Een mislukte pogingen van Qadbak om de renstal over te nemen en Toyota dat haar gridslot mogelijk wilde verkopen gooiden nog bijna roet in het eten van Peter Sauber die het team nu zelf weer in handen heeft. De verkoop aan Sauber was voor de FIA het teken om de renstal een plaats op de grid aan te bieden, omdat de Zwitser in het verleden al bewezen heeft een F1-team goed te kunnen leiden.

"We zijn blij dat de FIA ons het dertiende slot op de grid heeft gegeven," zei Theissen. "Het maakt een einde aan een periode van onzekerheid voor ons. Het team kan zich nu volledig richten op het komende seizoen. We hebben geen enkele twijfel dat Peter Sauber en zijn renstal zijn plaats waar zal maken door goede prestaties en we wensen hem voor de toekomst alle succes toe."