Acute betaalproblemen Roda JC

Olga Kroeders
Roda JC kampt met acute geldproblemen. Dit komt omdat de gemeente Kerkrade pas in januari een beslissing neemt over het eventueel kopen van de resterende aandelen van het stadion voor een bedrag van zes miljoen euro. Dit meldt De Telegraaf.

De club uit de Eredivisie kan door de late beslissing van de gemeente, in het eerste kwartaal van 2010 de aflossing en rente over het Parkstad Limburg Stadion van 275.000 euro niet betalen aan de bank.

Een aantal weken geleden had Martin van Geel, directeur van Roda JC, de gemeente Kerkrade verzocht om dit jaar al een beslissing te nemen. Burgemeester Jos Som liet Van Geel echter weten dat de gemeente meer tijd nodig heeft. "Dat heb ik gewoon te respecteren. Ik wil die mensen niet onder druk gaan zetten”, aldus Van Geel die zegt dat zijn club hierdoor in de problemen komt.

"In januari zal hier inderdaad sprake van zijn. We gaan nu proberen dat intern op te lossen. Of de spelerssalarissen niet betaald kunnen worden? Ik ga de betalingsproblemen niet specificeren.”