Uitslag FC Twente - Fenerbahçe

Sjors (Sj0rSz)
FC Twente is er niet in geslaagd om het thuisduel tegen Fenerbahçe te winnen. De ploeg uit Enschede verloor met 1-0 van de Turken, die zich met deze zege voor de volgende ronde van de Europa League hebben geplaatst.

De twee ploegen maakten er in elk geval een zeer boeiende wedstrijd van. Het spel golfde voortdurend op en neer, wat voor veel kansen aan beide zijden zorgde. Toch kreeg Fenerbahçe in het eerste half uur de beste kansen. Sander Boschker, doelman van FC Twente, reageerde echter alert op schoten van Güiza, Wederson en Carlos.

FC Twente beantwoordde dit met een aantal mooie aanvallen, maar echte kansen wist men niet te creëren. De enige wapenfeiten waren afkomstig van Bryan Ruiz en Kenneth Perez. De Costa Ricaan miste een grote kans en de Deen schoot over en raakte de paal.

Na de thee verhoogde FC Twente de druk op Fenerbahçe, wat uiteindelijk een grote kans resulteerde. Volkan wist het schot van Ruiz echter te keren. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Alex miste nog twee kansen, maar Lugano had zijn vizier wel op scherp staan.

Na de tegentreffer ging FC Twente op zoek naar de dikverdiende gelijkmaker. Vlak voor tijd leek deze er te komen. Blaise N'Kufo raakte in eerste instantie de paal, maar Miroslav Stoch trof wel doel. De Slowaak stond echter in buitenspelpositie, waardoor de treffer werd afgekeurd.


Karakteristieken

FC Twente - Fenerbahçe 0-1
71’ Lugano 0-1

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Muñiz Fernández (Spa)
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Gele kaart: Douglas, Perez, Boschker (FC Twente), Roberto Carlos, Volkan, Alex, Wederson, Lugano (Fenerbahçe)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Carney, Brama (de Jong/82), Perez, Tioté (Parker/82), Ruiz, N'Kufo, Stoch

Fenerbahçe: Volkan, Gönül, Lugano, Bilica, Roberto Carlos (Santos/76), Topuz (Baris/90), Sahin, Alex, Cristian, Wederson, Güiza (Semih/83)