Wenger hekelt handelwijze KNVB

Sjors (Sj0rSz)
Arsène Wenger is bepaald niet te spreken over het handelen van de KNVB omtrent de blessure van Robin van Persie. Vrijdagavond werd duidelijk dat de enkelkwetsuur van de aanvaller ernstiger is dan aangenomen werd.

En dat schrijft de Arsenal-trainer op het conto van de Nederlandse voetbalbond. "De KNVB heeft de situatie verkeerd ingeschat. Het is veel erger dan wat zij ons eerst hebben gemeld", aldus Wenger in een interview met News of the World.

"Als een speler bij zijn land geblesseerd raakt, zou hij direct naar de club terug moeten komen om onderzocht te worden door de dokters aldaar", vindt Wenger. "Niet door die van het nationale team. Landen nemen je spelers mee voor een vriendschappelijk duel, geven hem daarna terug en zeggen: succes ermee."

"Dat gebeurt in geen enkel andere sport", briest Wenger. "Het is een grap. Er zou meer respect voor ons (de clubs) moeten zijn."

Van Persie staat door afgescheurde enkelbanden vijf maanden buitenspel. Volgende week wordt hij geopereerd in Amsterdam. Aanvankelijk werd van vijf weken uitgegaan.