Verstappen: "Goede zaak als Schumi terugkeert"

Sally (Tessa)
Volgens Jos Verstappen is een rentree van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher in de Formule 1 niet uit te sluiten. De Limburger ziet het als goed voor de sport als de Duitser terug zal keren.

Verstappen was in 1994 zelf teamgenoot van Schumi toen de toenmalige coureur JJ Lehto een nekwervel brak en de Nederlander als eerdere testcoureur in mocht stappen voor het Benetton-team. "Het is geen geheim dat Ross Brawn altijd achter Michael heeft gestaan tijdens hun periode bij Benetton en Ferrari", dat schreef Verstappen in een column voor De Telegraaf.

"Bovendien zijn Mercedes-sportbaas Norbert Haug en Schumacher goed bevriend. Ik zou het voor de Formule 1 een goede zaak vinden als Schumacher terugkeert. Dat levert zeker extra kijkers op. Die aandacht kan de Formule 1 heel goed gebruiken na het wegvallen van Honda, Toyota en BMW, terwijl je maar moet afwachten of de drie nieuwe teams volgend jaar meteen mee kunnen komen. Het is wel een goed teken dat er meer teams bijkomen, temeer het de grote vraag is wat Renault gaat doen", vervolgde de Nederlander in zijn column.

Afgelopen weekend reed Der Michael nog een kartrace in Las Vegas. En de coureur werd gelinkt aan Mercedes Grand Prix, maar teambaas Ross Brawn hielp maandag alle geruchten uit de wereld. De Duitser liet eerder deze maand al weten dat hij geen adviseur meer zou zijn bij het team waar hij zoveel successen had geboekt: Ferrari.