Van der Wiel: "Zo snel gegaan allemaal"

Olga Kroeders
In een interview met het tijdschrift Voetbal International zegt Ajacied Gregory van der Wiel dat hij steeds meer rekening houdt met een plek in de definitieve selectie voor het wereldkampioenschap voetbal komend jaar in Zuid-Afrika.

"Na mijn basisplaats in het oefenduel tegen Italië schiet het wel eens door mijn hoofd: Hoe het zou zijn, een WK meemaken? Nu is er een goede kans dat ik onderdeel zal zijn van zo'n evenement," aldus Van der Wiel.

"Het is snel gegaan allemaal," vervolgt Van der Wiel die zegt dat hij negen maanden geleden nog blij was toen hij vijf minuten speelde tegen Tunesië. "Sindsdien heb ik zes volledige interlands gespeeld. De eerste keer in de basis van Oranje was omdat er blessures waren, maar voordat ik het wist kreeg ik de voorkeur boven internationals die al veel langer meelopen dan ik."

"Ik ben inmiddels een echte rechtsback en daar zijn er niet veel van in Nederland. Ik heb moeten wennen aan mijn nieuwe positie, maar dat proces is redelijk snel gegaan. Ik sta daar nu met veel zelfvertrouwen. Ik heb respect voor mijn tegenstanders, maar ben voor niemand bang. Nooit. Ik weet wat ik kan. En wat er beter moet," besloot Van der Wiel.